Honnan származik?

A legkorábbi ismert Crokinole táblát Eckhardt Wettlaufer kézműves készítette 1876-ban. Születés napra adta ajándékba fiának, Adamnak. A tábla most része a Joseph Schneider Ház gyűjteményének, egy nemzeti történelmi helynek Kitchener-ben, Ontarióban, amely a német népművészetre összpontosít. 1990 ben számos más házi készítésű táblát fedeztek fel melyek délnyugat Ontarioból származtak és 1870 es években készültek.

A Crokinolehoz hasonló társasjátékot 1880. április 20-án szabadalmaztatott Joshua K. Ingalls.

A Mennonita és Amish közösségek népszerűvé tették a Crokinole-t, mint ártalmatlan időtöltést, ellentétben a kártyajátékokkal és táncokkal, amelyeket az egyházak az "ördög műveiként" neveztek. Bár gyakran hozzájuk kapcsolják, nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy eredetileg tőlük származna.

A Crokinole 1860-as évek legősibb gyökerei arra utalnak, hogy a brit és dél-ázsiai játékok a legvalószínűbb őseik annak, ami később crokinole-vá vált.

Crokinole nem egy szokványos társasjáték!

Egy ügyességi játék ahol vagy már az első lövésednél tehetségesnek bizonyulsz, vagy fejlesztheted képességeidet, hogy bajnokká válj. Ráadásul finommotoros képességeket is fejleszt a gyerekek számára. Kezdőknek élvezetes, míg profiknak kihívást jelent.

Együttműködés, csapatmunka!

A Crokinole játék maximum négy játékossal játszható, ami azt jelenti, hogy párosban valódi csapatjátékot jelent. A csapattársak az asztal szemközti oldalán segítik egymást több pont megszerzésében.

Crokinole egyszerűen tanulható és játszható!

Használd az ujjadat, hogy csúsztasd a korongjaidat a középső lyukba vagy magasabb pontértékű mezőre. Üsd a versenytárs korongjait, hogy kiszorítsd őket a játékból. És ennyi! Most már csak javítsd célozó képességeidet, hogy a legjobb csúsztató legyél a városban vagy a világon!

Mindig sietni kell?

Ha csak 5-10 percet tudsz szánni játékra, akkor is játszhatsz pár kört a Crokinole-val! Más társasjátékokkal ellentétben, nincs hosszú előkészület.Mindenki ugyanannyi korongot kap, és kezdődhet az "önkéntelen" lövöldözés. Amint elfogytak a korongok, sor kerül az értékelésre, és jöhet a következő kör.

 

Kinek ajánlott a Crokinole?

Ez a pöckölős fából készült ügyességi játék 2-4 személynek garantált izgalmas élményt nyújt. A játék szabályai percek alatt elsajátíthatóak, minden korosztály számára megfelelő, és minimális gyakorlás után bármilyen alkalmakra tökéletes választás, például családi összejövetelekre, iskolai vagy munkahelyi szabadidős rendezvényekre vagy éppen vendéglátóhelyeken. Ha jól alkalmazod a taktikát, még a legjobbak ellen is eséllyel veheted fel a versenyt.

Mit tartalamaz egy készlet?

 • VERSENY Crokinole tábla
 • Játékszabály
 • 2db VERSENY korongszett
 • 2db vászonzsák
 • Pontozó tömb
 • Wax készlet (ragyogás és jobb csúszásfelülelt érdekében)
 • Ütköző gumírozás
 • Fali akasztó készlet
 • Ergonomikus fatoll
 • Csúszópor 90g (A por néha használatos azért, hogy az alkatrészek simán csússzanak a felületen)

97 év Garancia

Ha úgy használod, ahogy kell, akkor tábláink akár száz évet is kibírnak. Ha mégsem, akkor sem kell aggódnod, garanciálisan javítjuk vagy kicseréljük díjmentesen a következő 97 évben. Bízz bennünk a tartósság terén!

Ha időtálló, biztonságos, és természetes táblára vágysz, akkor a polírozott keményfafajta az ideális választás. Ez a tábla nem követel meg különleges karbantartást, de javasolt óvni a nedvességtől és zsíros, ragacsos szennyeződésektől, valamint az erős mechanikai sérülésektől.

 • Verseny Crokinole

  Válaszd a prémium minőségű Crokinole játéktáblát nagy színválasztékból, amely megfelel a nemzetközi versenyszabványoknak! Garantáltan élvezetes játékélmény vár rád!

 • Exkluzív Crokinole

  Ha azt szeretnéd, hogy a Crokinole táblád igazán egyedi és különleges legyen akkor a Megszemélyesíthető Exkluzív Crokinole Készlet tökéletes választás!

Crokinole kínálatunk

1 / 6