5 kvízjáték a tudásszomjas napokra - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

5 kvízjáték a tudásszomjas napokra

Szeretitek a kvízjátékokat? Annyira megrögzötten, hogy kvíz esteken is részt vesztek? Kár, hogy egy ideje ezek is elmaradtak… De miért szomorkodnánk, amikor a társasjátékok ezt a hobbinkat is teljességgel kiszolgálják? Hogy hogyan? Ezt bizonyítjuk be most kvízjáték ajánlónkban. Vigyázz, kész, kvíz!

Ország-város elektronikus társasjáték

Sokunk gyerekkorának kedvenc játékát eleveníti fel az elektromos ország-város társasjáték, amelyben ugyanúgy, mint régen, most is a gyors észjárásé a fődíj! Nagy könnyítés, hogy a játékot már papír és ceruza nélkül játszhatjuk.

Annyi lesz a dolgunk, hogy különböző kategória kártyákat húzunk, amelyeket a játékegység közepébe helyezünk, majd kapunk egy kezdőbetűt, amellyel egy, a témába illeszkedő helyes szót mondunk. Az a játékos, aki először nyomja le a válasz gombot, az mondhatja a szót. Ha jó választ ad, övé a kártya. Aki pedig a legtöbb kártyát harácsolja össze, megnyeri a játékot.

Pörgesd a szavakat, asszociálj a fénysebességnél is gyorsabban, és mutasd meg, hogy kinek találták ki ezt a játékot! A nosztalgia játék működéséhez 3 darab AAA típusú ceruzaelemre lesz szükséged.

Brainbox

Örökérvényű kvízjáték a család apraja-nagyjának! A Brainbox bebizonyította, hogy a tudomány igenis lehet szórakoztatóan fantasztikus.

10 másodperced van arra, hogy megjegyezz minél több információt a kihúzott kártyán szereplő témáról. Ezt követően dobj a kockával, és válaszolj helyesen a dobott szám szerinti kérdésre. Mindezt úgy, hogy melletted egy homokóra pereg! Ha jó ismerője vagy az adott témának, és még a megfigyelő képességed is briliáns, tied lesz a legtöbb megfejtett kártya és így a győzelem is.

A Brainbox harmincnál is több variációjával világutazó, sportoló, feltaláló lehetsz, de nyelveket, képeket, állatokat, városokat és foglalkozásokat is tanulhatsz. Mindezt úgy, hogy a memóriád napról napra csodamód fejlődik!

Harry Potter Trivial Pursuit 1-2. rész

A 600-600 kérdésből álló első és második kvízjáték sorozat témakörei még a legelvetemültebb Harry Potter rajongóknak is okozhat fejtörést. De ettől annyira megunhatatlan ez a játék, hiszen mindig új részleteket tudhatunk meg a varázstörténet szereplőiről és az őket körülvevő, elbűvölő univerzumról.

A két rész egymástól teljesen független, így külön-külön és összekeverve is játszhatjátok, ismétlődő kérdések nélkül. Idézzétek fel a kedvenc kötetek kedvenc fejezeteit és kártyáitokkal lépjetek be újra a fantasy színfalak mögé.

Rendkívül praktikus, hogy a vízálló, sajtszelet alakú dobozba zárt Harry Potter Trivial Pursuit kvízjáték kártyákat bárhová magatokkal vihetitek!

Mérjétek össze Harry Potteres ismereteiteket, vegyétek elő újra a rongyosra olvasott köteteket, hiszen lehet, hogy pár megfejtés valódiságát magatok szeretnétek ellenőrizni.

Honfoglaló

Online stratégiai változatát biztos játszottad már te is a számítógéppel, vagy ismeretlen játékosokkal, most viszont a legjobb haverokat ültetheted le a Honfoglaló társasjáték köré. A játékban, ahogy megszokhattuk, feleletválasztós és tippelős kérdések váltakoznak arra várva, hogy a tudásod legjavát bedobva meghódítsd Magyarországot, vagy akár az egész világot.

Tornáztasd tovább stratégiai képességeidet, ügyességedet, és tegyél szert új, tudásodat gyarapító információkra! Például ilyenre: Hány fős volt a Titanic kiszolgáló személyzete? Na jó, lehet, hogy vidáman élhetsz ezen információ nélkül is, de valljuk be, egy tippelésbe belelendülős kérdésnek azért ez sem gyenge!

Ha minden nap csak egy új ismeretbővítő információt jegyzünk meg, már megérte elővenni a Honfoglalót. Területfoglalásra felkészülni!

Exit

Addig is, amíg azon gondolkodsz, hogy mikor tudtok elmenni a haverokkal, kollégákkal csapatépítő címszó alatt egy igazi szabadulószobás kalandra, engedd meg, hogy mutassunk egy igazán szeretett alternatívát. Az Exit társasjátékkal most könnyedén otthonodba varázsolhatod a szabadulószobák élményét! 

Válogass az elhagyatott kunyhó, elfeledett sziget, elsüllyedt kincs, titkos labor, tiltott vár, és megannyi más kísérteties kalandozási forma és helyszín közül, és próbálj mindig ugyanazona szabályok szerint kimenekülni az elátkozott helyekről.

Fejtsd meg a háromjegyű kódot, és menj tovább! Győzzetek le közösen minden akadályt és jussatok ki mihamarabb a rejtélyek labirintusából!

Ha profi kvízjátékosként ismerősek a fenti válogatásban bemutatott társasjátékok, tudd, hogy továbbiakat is tartogatunk számodra, csupán érdeklődnöd kell lelkes csapatunktól, és mi órákig meséljük neked az újabb és újabb kedvenceinket.

Ha pedig most vagy rászokóban a kvíz alapú társasokra, ígérjük, nem fogsz csalódni, hiszen a szórakozás mellett egy óriási plusz előnyt, tudást is kovácsolsz ezekből a játékokból.

Játssz, gyakorolj és bővítsd a lexikális tudásod, hogy a legközelebbi élő kvíz csata helyszínét diadalittasan tudd elhagyni! Találkozzunk ott is!

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.