Elvarázsoló grafikájú társasjátékok

Elvarázsoló grafikájú társasjátékok

Vannak olyan társasok, amelyekbe már akkor beleszeretünk, amikor még a játékmenetüket nem is olvastuk. Ha végignézitek a soron következő, esztétikailag gondosan kidolgozott társasjátékok dobozát és elemeit, érteni fogjátok, hogy mire gondoltunk. Mert bizonyára nektek is van igazán mutatós játékotok otthon. Vagy nincs? Akkor pláne, hogy nektek szól ez a bejegyzés!


Alma Mater

Jól sejtitek, ilyen névvel csakis egy tanulásról szóló játék következhet. Az Alma Materben dékánokat, tanárokat és tanulókat alakítunk a 15. század Európájában, és közös célunk, hogy 6 fordulón át egyetemünk hírnevét erősítsük. Ehhez pedig össze kell verbuválnunk a legjobb tanári kart és a kivételes tudású diákokat, és a játék végére össze kell gyűjtenünk a legtöbb presztízs pontot. Ha ezek mind megvannak, máris miénk a legelismertebb egyetem! Közben persze nem felejtjük el megosztani tudásunkat, ismereteinket a többi iskolával. És ha a tudás szellemi táplálék, igazi ajándék az elmének, akkor ez a tudásmegosztáson alapuló játék igazán elnyeri majd sokak tetszését! Nem mellesleg jól érvényesülnek a játékban a lapkaelhelyezés, a pakli tervezés, a munkáselhelyezés, a bónuszpontok és a draftolás mechanizmusai.


Near and Far

A storytelling műfaját nagyon jól visszaadó Near and Far egy remek folytatása az Above and Below játéknak. Éppen ezért történetei kompatibilisek az Above and Below-val, de függetlenül is játszhatók.
Két táblán játszunk, az egyiken a város képe, a másikon a térkép tárul fel előttünk. Négy kalandozó bőrébe bújva elindulunk felfedezni az utolsó romvárost, ahol a legendák szerint egy varázslatos erejű ereklye van elrejtve. Ha azt megszerezzük, szívünk minden kívánsága teljesül.

Az ereklye megtalálásán túl az a célunk, hogy a romváros legtöbb területét bejárjuk, élményeket gyűjtsünk, és a végén a legtöbbet emlegetett utazók legyünk! Célunk elérésére új kalandozókat bérelünk fel, akik segítenek kincsekre vadászni, közben a városban élelmiszert és felszereléseket, fegyvert gyűjtünk a titokzatos helyekre vezető utazásainkhoz, amelyek természetesen nem lesznek kalandmentesek: banditák, élő szobrok és rozsdás robotok fogják utunkat állni!

Utazásaink élményeit saját választásaink adják, hiszen a játék további szépsége, hogy egy sztori könyv vezeti a történéseket, és minden választás a mi kezünkben lesz, döntéseink függvényében minden alkalommal újabb emlékezetes történeteket hozhatunk létre! De ez az Above and Belowból ismerős lehet! A kérdés inkább az, hogy készen állsz erre a fantasztikus történetmesélésre?


Pagodák kertje

Ez a lenyűgöző grafikájú társasjáték a kertépítés világába repít benneteket. A Pagodák kertjében kertépítőként mérhetitek össze tudásotokat és építhetitek meg csodás kertjeiteket. Igen ám, de a kertépítéshez erőforrások szükségesek. És itt jön képbe a 4 emeletes pagoda épülete, a játék legfontosabb eleme. A pagoda különböző emeletei különféle nyersanyagokat rejtenek, és az emeletek forgatásával szerezhetitek meg ezeket az erőforrásokat, amelyekből majd megépíthetitek kertjeiteket. A pagodából viszont csak megadott sorrendben lehet begyűjteni az erőforrásokat.

A játék akkor ér véget, ha valamelyik játékos sikeresen megépítette a kertjét. De ez nem jelenti azt, hogy ő meg is nyerte a játékot. A Pagodák kertjét az nyeri meg, aki a legszebb panorámát hozza létre, amelynek látványa lenyűgözi majd a pagoda ablakából kitekintő királynőt.

Nagyon egyedi és látványos társasjáték, amelyben a világ legjobb feladata és állása egyértelműen a kertépítő munkásnak van!


Everdell: Az Örökfa árnyékában

Milyen nemes és szerethető játék az, amelyben a játékot a legszerényebb játékos kezdi! J Igen, a gyönyörű díszletű és asztalképű, mesevilágot bemutató Everdell pont egy ilyen játék. Kimondottan ajánljuk az igényesen kivitelezett játékok kedvelőinek, a külcsínre nagy hangsúlyt fektető játékosoknak!

Az Örökfa árnyékában mókusok és egérkék küzdenek meg egymással négy évszakon át, hogy a legszebb várost építsék meg. Ehhez festői kártyákat játszanak ki (értsd: kombinációkat tesznek le), és nagy szorgalommal építkezési alapanyagokat gyűjtenek: gyantát, faágakat, kavicsokat, erdei bogyókat. Ezekért a nyersanyagokért és fizetőeszközökért cserébe a Nagyrétre lehelyezett kártyákból újabb erdőlakókat építhetnek saját városukba.

Bújjatok erdőlakó állatkák bőrébe, fedezzétek fel és hódítsátok meg az erdő új területeit, gyűjtsétek össze a téli eleséget és pihenjenek meg győztesként a hideg évszak alatt!

Az Everdellel egy csodaszép grafikájú, dinamikus, a tablóépítés mechanizmusát tökéletesen átadó családi társasjátékban lesz részetek. Ha szeretitek a cukiságokat, ez a játék a ti játékotok lesz!


Detektív klub

A Detektív klubban már javában folyik a nyomozás, mindenki a cselszövőket keresi. Pontosabban azt az egyet! Felkészültetek?

Ebben a nyomozós játékban van egy aktív játékosunk, aki mindent tud, aki kitalál egy szót, és azt egy füzet kivételével leírja a jegyzetfüzetekbe. A füzeteket kiosztja a többi játékos között, és az üres füzetet kapó játékos lesz a cselszövő.

Következik a játék, amelyben a titkos szóra utaló képkártyákat játszunk ki két körben. A cselszövő ügyesen, létét nem felfedve a többi játékos képkártyáiból inspirálódva teszi le a kártyáit. A második kártya letétele után az aktív játékos felfedi a titkos szót, majd mindenki megindokolja, miért éppen a letett képeket választotta a szóhoz.

Ha furfangos és ravasz vagy, megmentheted a bőrödet! Találj ki egy jó sztorit, és ha elég hihető, biztosan el tudod terelni magadról a gyanút!

A játék végén minden játékos szavaz a szerinte cselszövőre. Cselszövőként akkor jár a legtöbb pont, ha maximum 1 játékos rád szavazott, az aktív játékos pedig akkor jár a legjobban, ha a játékosok többsége nem találja ki, hogy ki a cselszövő!

Nos? Igazán izgalmas egy játék, nem? Próbáld ki élesben is!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.