5+1 játék, amit anyu is szívesen játszana - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

5+1 játék, amit anyu is szívesen játszana

Az anyáknak rengeteg a dolguk, pedig bizonyára, ők is szívesebben társasjátékoznának veletek, mintsem a listájukon levő teendőket pipálnák ki nap mint nap. Ugye te is segítesz a tiednek, hogy hamarabb letudjatok jó pár dolgot a listáról?

A közös játék élményéről már nem egy írás született, ezért mi sem ismételjük magunkat, inkább ötleteket adunk arra, hogy milyen játékokkal vonhatjátok be anyut a társas partikba. Soron következő 5+1 játékunk egytől egyig könnyen tanulható, elragadó külcsínű és kedves történeteket elmesélő társasok, amelyek anyut is hamar magukkal ragadják.

 

Barakka

Marrokói népmese kártyalapokon megrajzolva és elmesélve. Van benne egy bölcs uralkodó, a híres Sadid Al Rasid nagyvezér, az ő szépséges, ám szomorú lánya, Layla és Layla tiltott, alacsony sorból származó szerelme, Omár.

Amikor a fiatalok titkos románca kiderül, Omárnak egyetlen esélye lesz a túlélésre, mégpedig az, ha legyőzi a szultánt Barakkában! De vajon le tudja győzni a vezért, és így elnyerheti Layla kezét?

A Barakkában a memóriánkra támaszkodva, különböző színű, és egytől ötig számozott kártyasorozatokat kell kigyűjtenünk. Egy dologra azonban nagyon kell figyelnünk: nem ismétlődhetnek ugyanazok a számok! Szép szerelmi történet, gyönyörű mintás kártyalapok, amelyek kedvet csinálnak egy gyors és pihentető, családi társasjátékhoz!

 

Fesztáv

A festőien megalkotott Fesztáv a gyönyörű madarak és az igazi madárrajongók előtt tiszteleg. A játékban madár megfigyelők, ornitológusok vagyunk, és megpróbáljuk felkutatni és madárházukba csábítani a legszebb példányokat.

Mindezt négy akcióval tesszük: eledelt gyűjtünk madaraink számára, egyedi madárkártyákat húzunk, tojásokat rakunk és kijátszunk egy-egy madarat. Minél több pontot gyűjtesz ezekből az akciókból, annál nagyobb természetbúvár vagy, magyarán te leszel a győztes!

A gyönyörű grafikájú Fesztáv átmenetet képez az összetett stratégiai és családi játékok között. Ha valamit, akkor ezt a játékot biztosan élvezni fogjátok együtt! Melyik lesz a kedvenc, különleges madaratok?


Botanists

Ha már a természetnél tartunk, jöjjön egy másik lenyűgöző játék, a Botanists. Kis földterülettel rendelkező botanikusok vagyunk, virágokat termesztünk és adunk el ügyfeleinknek. Előre becsomagolt virágmagokat vásárolunk, így nem mindig tudjuk, hogy milyen virágunk lesz. Emellett folyamatosan megy a versengés az ügyfelekért a többi virágtermelővel, így résen kell lennünk, hogy rendeléseinkből mindig a legjobbat hozzuk ki. Ki lesz a legsikeresebb virágtermesztő, akinek virágaiért sorban állnak majd a vásárlók?


Chocolate Factory

Minden gyerek és sok felnőtt álma, hogy csoki gyárban dolgozzon! A Chocolate Factory játék megalkotói is erre alapoztak, amikor piacra dobták szerethető társasjátékukat.

Ambiciózus vállalkozókként és csokoládémesterekként a 20. század elején csokoládékészítéssel és forgalmazással kísérletezünk. Ehhez viszont fel kell építenünk csoki gyárunkat, amelyben futószalagon gyártjuk a finomabbnál finomabb kakaóvajas csemegéket annak érdekében, hogy jövedelmező rendeléseket teljesítsünk.

Minél nagyobb a bevételünk, annál sikeresebb a gyárunk és vállalkozásunk, és természetesen akkor nyerjük meg a játékot is. A játékot, amelynek elemeit elnézve és felállítva egy óriás csoki képét kapjuk!

 

A tízévente virágba boruló cseresznyefa legendája

Távol-Keleten úgy tartják, hogy akire ráhull egy cseresznyefavirág, azt szerencse éri, boldogság kíséri. Nem véletlen, hogy Japán nemzeti szimbóluma ez a legendás fa és színpompás virágai. A tízévente virágba boruló cseresznyefa legendája ihlette játék is egészen gyönyörű.

Azon szerencsések közé tartozunk, akik láthatják virágozni ezt a köztudottan csak nagyon rövid időre virágba boruló csodafát. Te is ott vagy alatta, és szeretnél részesülni a csodatevő erejéből, ezért elkezdesz virágokat gyűjteni és közben kigondolni kívánságodat, hiszen a legenda szerint a cseresznyefa teljesíti azt.  De vigyázz, a túlzott mohósággal elesel a fa kegyességétől!
Légy kiegyensúlyozott és gondolkodj higgadtan, mellette pedig taktikázz ügyesen, hogy megnyerd a játékot!


+1 bónusz: Azul széria

Az Azul játékok bármelyikét nyugodtan anyu elé tehetitek, egyszerűen nem tud majd rájuk nemet mondani! Mindegyik kiadás szép és színes csempék és kristály mozaikok gyűjteménye, amelyek gondolatban a középkori Portugáliába repítenek.

  1. Mánuel király mesteremberei, építészei vagyunk, akik a legnemesebb anyagokkal dolgozunk és díszítjük a királyi pavilont, az evorai és a sintrai kastélyokat. Minél pompásabb a végeredmény, annál nagyobb hírnevet szerzünk és munkánk méltó lesz a király család dicsőségéhez. 

Engedd, hogy az inspiráció vezéreljen, alkoss maradandót úgy, hogy közben nem tékozlod, hanem okosan használod a drága alapanyagokat!

 

Anyu, ez a rész most neked szól. Bármelyik fenti, vagy egyéb társasjáték együtt játszásakor óriási örömöt okozol gyerekeidnek és magadnak egyaránt. Mert jó néha megfeledkezni a felnőtt teendőinkről és megpihenni a játékban.

Bármilyen nehéz és fárasztó is a napod, meglásd, egy rövid játék csodákra képes. Természetesen aput se felejtsétek ki a közös családi buliból!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.