Családban marad! – Új családi és gyerekjátékok a Játszma polcain! - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Családban marad! – Új családi és gyerekjátékok a Játszma polcain!

Bár kissé csalóka címet választottunk, senki ne riadjon meg, nem féltve őrzött családi titkokat szeretnénk felfedni, sokkal inkább olyan ropogósan friss gyerek- és családi társasokat hoztunk, amelyeket, ha kipróbáltok, szó szerint családban tartjátok, féltve őrzitek, nem adjátok ki a kezetekből.

Nem hiszitek? Olvassatok tovább és ismerkedjetek meg pár olyan újdonsággal, amely a családi kincstáratok fontos részévé válhat.

Gyerekjáték lesz, meglátjátok!

Coloretto Jubileumi kiadás

Még nemrég kezdtél el írni tanulni, de már önálló kis személyiség vagy? A Colorettóban megmutathatod színes egyéniségedet!

Egyszerűbb, mint az 1x1. Színes kártyákat kell gyűjtened, és három azonos színű kártyáért már pontot is kapsz. Azonban minden nem kigyűjtött kártyáért mínusz pont jár. Összezavartunk? Igen, sok a plusz-mínusz pont a játékban, így a könnyebb matekozás kedvéért papír és ceruza mindig legyen kézügyben!

A Coloretto egy pakli kártyát és a szabályzatot tartalmazza, így könnyen szállítható és bárhol játszható. Ideális játék gondolkodós társaságoknak, akik között nem ritkák a színes egyéniségek.

Egyszerre mókás és gonoszkodó kártyajáték, ahol a szerencse és a taktika kéz a kézben jár. Segítő kártyaként ott a Joker, ami a tőle megszokott több évszázados erejét nem hazudtolva, segít neked ebben a játékban is.

Változtasd a színed, figyeld az ellenfeleid színeit, és szerezz minél több azonos színű kártyát! Ez a Coloretto tömör lényege.

Katamino Family

Na ez a villámgyors tetrisz párbaj! A Katamino Family egy kétfős logikai építő-  és társasjáték, amelynek célja, hogy egyik játékos a másiknál rövidebb idő alatt betöltse tetrisz alakzatokkal a saját játékterületét. Aki hamarabb kirakja saját térfelén a tetrisz kockákat, az nyeri az adott kört. Izgalmas párbajnak hangzik, nem igaz?

18 játékelem, kezdő, könnyű, közepes, nehéz és profi nehéz szintek várnak és gondolkodtatnak a játékban. Csakhogy nem tudsz sokáig gondolkodni, mert gyors a tempó, amit az ellenfeled diktál!

Edzd magad profi tetriszezővé! Egy biztos, térlátásod és logikai képességeid megköszönik majd a Katamino Familyre fordított időd!

Combo Color

Amikor a színező könyv és a társasjáték találkozik, megszületik a Combo Color.

 Szeretnétek területfoglalósat játszani csupán filctollak segítségével? Nos, a Combo Color könnyed színezős társasjátékkal ezt is kipróbálhatjátok! Különféle kis világok tárulnak fel előttetek, ahol értékes területekre csaphattok le! Hogyan? Saját színetekkel kifestve az értékes területeket! Így szereztek pontokat a végén. Készen álltok? Színező kalandra fel!

Nem mellesleg minden egyes Combo Color körrel remekül fejlesztitek a kombinációs készségeiteket.

Családi játékkedvet az egekig repítő újdonságok

Macskák szigete 

A legendás Macskák szigetét egy gonosz hadsereg fenyegeti, ezért macskaimádó játékosokként hajóra szálltok, hogy megmentsétek a szigetlakókat. Feladatotok minél több macskát kosárban a hajótokra szállítani, kincseket menteni, és mindezeket olyan ügyesen elhelyezni a fedélzeten, hogy az összes helységet (raktár, hálókabinok, ebédlő) megtöltsétek. Válasszatok ügyesen, mert minél több cicát raktok egy színből, azaz családból, annál több pont lesz a jutalmatok a játék végén!

Járjátok keresztül-kasul a titokzatos szigetet, hogy egy kincs és macska se maradjon az ellenségnek! Teljesítsétek a küldetéseiteket, hogy az ötödik nap, azaz forduló végén a legtöbb ponttal büszkélkedhessetek! A győzelemhez csupán egy napon és annak 7 fázisán kell sikeresen végigmennetek: mezők feltöltése, halászat, felfedezés, küldetés, macskamentés, ritkaságok és kiürítés.

Cicaimádók, ez a társas nem hiányozhat a kincstáratokból!

Unlock 3 - Különös kalandok

Az Unlockban három szabadulószobás kalandban lesz részetek, és az izgalom fokozására a mobilotokra is szükség lesz!

Jussatok ki az őrült tudós rejtekhelyéről, egy vadnyugati vonatról és Óz birodalmából! Ha mindhárom kihívást teljesíteni tudjátok, ti tényleg született szabadulóművészek vagytok!

Az Unlock! szabadulószobák ihlette társasjátékban a játékos társaitokkal együtt kell megoldanotok különböző feladatokat, hogy továbbhaladhassatok a történetben. Segítségetekre lesz a játékot vezénylő, ingyenes telefonos alkalmazás, amelybe kódokat üthetnek be, így segítő tippeket kaphattok, azonban ugyanez az alkalmazás a legnagyobb ellenfeleteket, a szabaduláshoz rendelkezésre álló időt is méri.

Tik-tak, vajon tényleg kijuttok épségben?

Kill the Unicorns - Táltosból szalonna

Sajnáljuk, de egy időre ki kell pukkasztanunk a rózsaszín unikornis felhőket!

A már a nevében is ellentéttel érkező Kill the Unicorns egy látszólag cuki kis társasjáték, amiben, most figyelj: unikornisokat kell elfogni és kivégezni.  Így már érthető a paradoxon, nem? Ebben a kívülről ártatlan csomagolású társasjátékban minél ravaszabbul kell csapdát állítanod zsákmányaidnak, ellenfeleidnek, hogy a négynapos vadászidény végén te lehess a győztes.

Tudnod kell, hogy a király(nő)ságot veszélyeztető unikornisok nagyon sok problémát, többek között klímaváltozást is okoznak, ezért a hercegnői rendelet szerint évente egyszer egy négynapos vadászat során büntetlenül lehet vadászni ezekre az irgalmatlan lényekre. 

Állíts tehát csapdát, licitálj/blöffölj unikornisokra, ejtsd el a zsákmányt és vásárolj a feketepiacról. Mindenből természetesen a legtöbbet!

Humorral nem fukarkodós, unikornisokra vadászós, feketepiacon vásárlós komplex kis játék ez. Vigyázat! Szempillantás alatt kedvenccé válhat. Persze csak miután kigyógyultál az unikornisok cukormázas világának humoros összeomlásából.

Beez: Mééz  

Mézre éhes méhek menetét hozza el a Beez. Ha te is egy szorgos kis méh bőrébe bújnál, hogy a legértékesebb méhkasra gyúrj, hát itt az alkalom!

Feladatod egyszerű, meghatározott irányban röpködve nektárokat kell gyűjtened, azokat elraktároznod a lépsejt mezőn és a végén mennyei, édes mézet kell készítened.

Készen állsz a virágos réten zajló méz meccsre? Repülj virágról virágra és gyűjts minél több életet adó nektárt!

Tervezz előre, találd ki a stratégiád és röpködj elsőként a célba!

Sokatokat már nem kell győzködnünk arról, hogy fenti újdonságaink a többi társasunkkal együtt arra szolgálnak, hogy vidámabban teljenek a szabad délutánok, jobban menjen a tanulás, fejlődjön a közösségi tudat, csiszolódjon az együttműködési hajlam, gazdagodjon a kreativitás stb.

Igen, rólunk van szó, szeretteinkről, gyerekeinkről, az értékes együtt töltött időről, amelynél felbecsülhetetlenebbet nem ismerünk.

Keressük meg hát a kedvünknek, időnknek és korosztályunknak megfelelő játékot és hozzuk össze a családot egy órára a nappaliba! Meglátjuk, sokkal jobban indul, folytatódik és végződik a nap!

A Játszma pedig mint mindig, örömmel átveszi a játékközvetítő postás szerepét!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.