Képregényhősök társasjáték dobozba zárva, avagy a stratégiai játékok fenegyerekei és nemcsak - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Képregényhősök társasjáték dobozba zárva, avagy a stratégiai játékok fenegyerekei és nemcsak

A hagyományos társasoknál összetettebb stratégiai játékok előrelátást és tervezést igényelnek, cserébe viszont roppant izgalmasak és valódi kihívást jelentenek, hiszen döntéseinktől és azok eredményeitől várhatjuk a végkifejletet. Ha ezeket a társasokat ráadásul kedvenc képregényhőseinkkel játszhatjuk, nem kérdés, nagyon hamar kedvenceinkké válnak.

Stratégia, megtévesztés, helyes következtetés - ilyen és ezekhez hasonló képességek kapnak főszerepet a soron következő kalandkereső, fantasy elemekkel jócskán tűzdelt társasjátékokban. E heti listánk összeállításában a stratégiai játékok kedvelőinek kedvezünk, de ugyanúgy kíváncsivá tennénk azokat is, akik most ismerkednek ezekkel a komplexebb társasokkal.

Marvel United

Végre, végre, végre! Kedvenc Marvel szuperhősünk bőrébe bújhatunk, és megtapasztalhatjuk milyen emberfeletti munka megmenteni a civileket a rosszfiúktól. Ezt hozza el a Marvel United 50 percben, színes, kidolgozott lapkákkal.

Marvel kapitány, Hulk, Fekete Özvegy, Amerika Kapitány, Vasember, a Hangya és a Darázs közül kerülnek ki karaktereink, akiknek aztán a 3 főgonosszal (Vörös Koponya, Ultron és Taskmaster) kell felvenniük a szuperhős kesztyűt.

Mi a dolgunk? Amint írtuk, megtisztítani a területeket a rosszfiúktól és megmenteni az ártatlanokat. Minél több rosszfiút kapunk el és civilt mentünk meg, annál hamarabb találjuk szembe magunkat a főgonosszal. Küzdelmeink során természetesen különböző fenyegetésekkel kell szembenéznünk, amelyekkel, ha sikeresen szembeszálltunk, az adott helyszín különleges képességével jutalmaz a játék. Ne engedd hatalomra törni a gonoszokat! Hárítsd el fenyegetéseiket, mentsd meg a kontinenseket és egyszer és mindenkorra számolj le a főgonoszokkal! A jól ismert Marvel sorozat most nem a vásznon, hanem a családi társasjáték gyűjteményben várja, hogy újra és újra és újra elővegyétek!

Vámpír: A Maszkabál - Vendetta

Ha ledaráltad már az összes létező vámpírsorozatot, itt az ideje egy kiadós Vámpír: A Maszkabál - Vendetta társasjátéknak. Chicagóban járunk, ahol valóságos vámpír klánok szerveződnek, és létezésükről a halandóknak fogalma sincs. Chicago városát a Kamarilla klán irányítja, amelynek élén egy herceg áll és élvezi a helyi vámpírok lojalitását, támogatását. Igen ám, de akárcsak a gyarlóbb halandók, úgy a vámpírok között is akad egy-két hatalomszomjasabb, akik titokban azon mesterkednek, hogy átvegyék a herceg helyét. Mire van ehhez szükségük? Minél több befolyásra. Hogyan nyerhetik ezt el? Minél több kártyát és vért játszanak ki, minél több szövetségesre tesznek szert, annál tovább duzzad a befolyásuk.

Stratégiázz, téveszd meg az ellentábort, vonj le helyes következtetéseket és meglátod, hamarosan te lehetsz Chicago új főhercege!

Hősök útja

A hősök útja kalandokkal és viszontagságokkal van „kirúnázva”. Egy-egy hős bőrébe bújva, annak útját egyengetve, végigkíséred őt a fantasy kalandok ösvényén. Hogy a kalandozás során pozitív vagy negatív hőssé válik-e figurád, az számos, előre nem látott akadályon, na meg persze a te döntéseiden múlik.

Ha bölcsen választod meg az ösvényt, hősöd beteljesíti a sorsát.
Remek történetmondó társas, tele szerep- és kalandkártyákkal, valamint olyan karakterekkel, amelyekkel könnyen azonosulhatunk, hiszen mi választjuk ki hősünk háttértörténetét, motivációját, képességeit és életcélját.

Próbáljátok ki a lebilincselően izgalmas kalandregénynek is beillő Hősök útját, amely rengetegszer újrajátszható anélkül, hogy egyhamar ráunnátok!

Bűnügyi Krónikák: 1400

Középkori bűnesetek, amelyeket örök homály fed? Nem, már nincsenek titkok a Bűnügyi Krónikák: 1400-at játszók előtt! Játsszatok középkori nyomozósat, járjátok be a tetthelyeket és oldjátok meg a legsötétebb bűnügyeket.

A 14. századi Franciaország szövevényes bűncselekményektől hangos, ezért igazán szükség van a jó szimatú felügyelőkre, akik miután közösen, okostelefon vagy tablet segítségével átvizsgálják a bűntények helyszínét, nyomokat és bizonyítékokat keresve és találva, gyanúsítottakat és tanúkat hallgatnak ki és ellenőrzik következtetéseik helyességét, míg végül megfejtik a sötét titkot.

Fontos tudnivaló: a játékhoz elengedhetetlen a Bűnügyi krónikák alkalmazás használata, amely a letöltés után nem igényel további internetkapcsolatot.

Próbáld ki ezt a rendkívül innovatív, kooperatív, időutazó nyomozós társasjátékot. Nem kell középkori jelmezbe öltöznötök hozzá, de most elképzeltük, mekkora plusz móka lenne!

Vár az Aurora

A posztapokaliptikus korban vagyunk, ahol az Utolsó Háború radioaktív sugárzása megfagyasztotta az északi országokat, így egy jégsivatagban tengetjük napjainkat, és próbálunk a lehető legokosabban gazdálkodni a megmaradt, csekély erőforrásokkal.

Lehet, hogy ebben a jeges pokolban egy rádióüzenet megváltást hozhat? Nem tudjuk, de reménykedünk, hisz egyebünk úgysem maradt. Felkészülünk az útra, idővel és egymással versenyt futva igyekszünk eljutni a rádióüzenetet leadó, utolsó jégtörő hajó fedélzetére. A teljes fagyhalál elől a part közelében cirkáló és túlélőket kereső Aurora jelenti az egyetlen menekülést. A pusztító tél közeledtével már csak pár nap maradt hátra, hogy eljussunk a hajóig és felszállhassunk rá. Vajon nektek sikerülni fog?

Kedvcsináló listánkkal koránt sincs vége a stratégiai játékok végtelen sorának, azonban reméljük, elegendő ízelítőül szolgáltunk mindazoknak, akik egy ideje kacsintgatnak a stratégiai játékok felé. Ráadásul most az összes fentebb bemutatott játék újonnan érkezett boltunkba, és csak arra vár, hogy kipróbáljátok végre! Szerezzétek be saját használatra, vagy szánjátok ajándéknak, egy biztos, mindenki csak jól jár velük!

Ha örömöt és együtt töltött időt ajándékoznátok bárkinek is, a társasjáték mindkét nemes célt teljesíteni tudja. Mire vártok még? Nincs ötletetek? Sebaj, örömmel segítünk kiválasztani a számotokra legjobb társast!

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.