Imádtad nyomni Game Boyon a tetriszt? Akkor ezek a társasok tetszeni fognak!

Imádtad nyomni Game Boyon a tetriszt? Akkor ezek a társasok tetszeni fognak!

Hogy ment a mértan a suliban? Mondd valamit az a szó, hogy poliominó? És, ha azt mondjuk, tetrisz? Látjuk, így már felcsillantak a tetrisz rajongók szemei, aminek nagyon örülünk, hiszen ezennel tetrisz alapú társasjátékokat hoztunk. És most sem kevesebbet, mint ötöt. De nem is húzzuk a szót, mutatjuk a játékokat!

Bärenpark

„Medve járta” ország vagyunk, így nem állhatnak oly távol tőlünk a szerethető játék macik sem. Nem plüss mackókra gondoltunk, hanem egy könnyed családi tetrisz jellegű társasjátékra, a Bärenparkra és annak lakóira.

A Bärenpark tulajdonképpen egy medverezervátum, azaz, hogy az lesz, ha kellően kiépítjük majd. Ebben lesznek segítségünkre a különböző méretű és formájú lapkák, amelyek összeillő lehelyezésével építeni kezdjük saját medveparkunkat. Összesen négy terület-, parklapkánk lehet a játék során, amelyeket beépíthetünk rezervátumnak. Az a játékos, aki elsőként építi ki mind a négy területet, megnyeri a játékot.

Ebben a lapkalehelyezős játékban némi taktikára lesz csupán szükséged, minden egyéb annyira egyszerű, hogy a szabályzat első olvasása után máris élesben játszhatjátok. Nem túlgondolós és nem komplex, helyette inkább egy kellemes, 30 perces játékélményt nyújtó társasban lesz részetek.

Második esély

Igazi old school típusú játékos vagy? Akkor neked biztosan nem jelent gondot papíron tetriszezni. Hogy mi?  Jól hallod, a Második esélyhez tulajdonképpen papírra és ceruzára lesz szükséged, na meg persze a játék tetrisz lapkáira!

Van egy darab papírod, amin egy 9x9-es rácsot kell kitöltened. A játék kezdetén kapsz egy kezdő tetrisz lapkát, amelyet berajzolsz a rácsodon, majd ezt követően körről-körre új alakzatokat rendezel el a papírlapodon.



Minden körben két lapkát fordítotok fel és ezekből választotok, majd rajzoljátok át, helyezitek el az alakzatot a saját lapotokra (egyszerre többen is választhatjátok ugyanazt a formát). Ha valaki egyik ábrát sem tudja elhelyezni az előtte levő mezőn, akkor kap egy második esélyt és felfedhet még egy lapot a pakliból. Amennyiben ezt sem sikerül elhelyezni, kiesik a játékból.
A játék végén az nyer, akinek a legkevesebb üres hely maradt a mezőjén. Egyszerűségében kiváló tetrisz társasjáték, megéri kipróbálnotok!

New York Zoo

New York Zoo társasjátékban megépítheted saját, flamingókból, sarki rókákból, szurikátákból, pingvinekből és kengurukból álló állatkertedet! A különleges állatok és azok kicsinyei mellett az állatparkodban látványosság lapkákat is elhelyezhetsz.

A játék végén az az állatkert tulajdonos nyeri meg a játszmát, aki az állatpark összes építési területét lefedi látványosságokkal és sövényekkel/kifutókkal. Igen, jól gondolod, utóbbiak tetrisz formában kivitelezettek!

Minőségi játék, szépen megformált fa bábukkal, amelyben mindegyik játékos egy aranyos elefánttal menetel előre.

Tetrace

Az IQ Booster Tetrace játékai több ezer kihívást és kombinációt nyújtó, gyors tetrisz játékok. Van belőlük Genius Square, Star és Solo változat is, mindegyik pörgős, agytekervényünket megmozgató szórakozást ígér.

Az egyszemélyes Solóban például több mint 62.000 kihívás vár rád, míg a Tetrace Genius Square csillag formájú verziója, a Star nem kevesebb, mint 165.000 feladványt tartogat számodra.

Töltsd meg a négyzetet vagy a csillagot tetrisz formákkal, és mérjétek az időt, hogy még tovább fokozzátok az izgalmat!

In the Hall of the Mountain King

Az itt felsorolt társasok közül a legkomplexebb az In the Hall of the Mountain King, amelyben nem az internetes világban ismert provokáló, gúnyolódó trollokat, hanem a szó eredeti értelmében vett skandináv mitológiai alakokat, ha úgy tetszik emberszerű törpéket, manókat játszunk.

Több éves száműzetés után végre visszatérhettek őseitek hegyi otthonába, hogy helyreállítsátok birodalmatok korábbi dicsőségét!

Ennek megfelelően a hegyek szívébe ástok, és további trollokat toboroztok a munkára, a hegy alatti birodalmatok újjáépítésére. Rég elfeledett kincseket, alagutakat és egyéb területeket, őseitek ledöntött szobrait ássátok ki, és helyezitek el méltó helyükre, mindvégig bízva abban, hogy a végén ti nyerhetitek majd el a Hegykirály koronát!

Az alagutak lesznek a tetrisz elemeitek a játék során.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.