Játékos kedvű a család? Íme, 3 játékötlet az ünnepekre!

Játékos kedvű a család? Íme, 3 játékötlet az ünnepekre!

Mi egyéb szólna jobban a családi együttlétről, mint az ünnep? Ilyenkor lassulunk le, érünk rá, pihenünk meg és töltünk valóban minőségi időt együtt. Ehhez pedig a finom étkeken, a tartalmas beszélgetéseken és a friss levegőn tett sétákon kívül egy jó társasjáték is elengedhetetlen. Három, könnyed, ám típusaikban eltérő családi társast hoztunk most nektek az ünnepekre!

Ticket to Ride - Európa (magyar kiadás)

Szerintünk ez a játék egy Jolly Jóker olyankor, amikor bevezetnénk valakit a társasjátékok lehengerlően mesés világába, de önző módon biztosra mennénk arra vonatkozóan, hogy a jövőben is kitartó játszó partnerünk lesz! 

Tanácsunk: kezdd a bevezető leckét egy Ticket to Ride-dal! Vonatokkal szelitek keresztül-kasul Európát, miközben újabb városokat és útvonalakat fedeztek fel. Aki pedig a rövid és hosszú útvonalkártyáiból a legtöbb pontot kihozza, az lesz a győztes, akarjuk mondani, a legügyesebb utazó!

Családi játéknak azért ideális, mert míg a gyerekek a földrajztudásukat tesztelik és csiszolják, a szülők a következő nyaralási úti célt tűzhetik ki.

Ha úgy esik, hogy nekünk jut az a hely, ahonnan fejjel-lefele kell néznünk Európa játéktérképét, rögtön előjönnek azok a 8. osztályos vaktérkép felmérőkkel kapcsolatos pozitív vagy negatív élmények!

Ami pedig a legfontosabb, hogy a Ticket to Ride egy könnyen tanulható, szórakoztató családi társasnak tökéletesen beillő vonatos játék, amely elsőre megszólítja az utazni szerető, amatőr társasjátékozókat is. 

Szó Csata

Az asszociációs játékokat kedvelő családoknak a Szó Csatát hoztuk el. Pörgesd fel a lusta délutánokat ezzel az izgalmas, tudásra, szókincsre és reflexekre is kiható játékkal!

Van egy repülő csészealjhoz hasonló szerkentyű, jól nézd meg, „ő” lesz a játékvezetőd! Minden kör előtt megad egy témát és egy kezdőbetűt, nektek pedig az a feladatotok, hogy minél gyorsabban megadjatok egy helyes választ a feltett kérdésre. Aki a leggyorsabb, azé a pont.

Olyannyira kényelmes játék ez, hogy a játékvezető mindent megcsinál helyetted: regisztrálja a válaszokat és vezeti a pontozást, hogy neked tényleg csak a gyors válaszadásra kelljen fókuszálnod.

És mivel kérdés van bőven, 3.000 darab is, garantáljuk, hogy az új évre is marad bőven kivesézetlen témakör és kérdés. Szócsatára fel!

Carcassonne: 20. jubileumi kiadás (magyar nyelvű)

Nincs olyan társasjáték ajánló, amelyben a Carcassonne ne lenne benne! Kivívott népszerűsége nem véletlen, hiszen rengetegen szeretik a stratégiai társasjátékokat, amelyek közül a Carcasonne évek óta listavezető és nagyon sok különböző Carcassone kiadás kapható már. 

Ezzel az igazán adventi kék díszcsomagolással a tervezők a Carcassonne 20. jubileumi kiadása előtt tisztelegtek. Az ünnepi kiadás a Carcassonne alapjátékot, a Folyó mini kiegészítőt (öt új lapkát), az Apát mini kiegészítőt és 15 új, évfordulói lapkát tartalmaz. Ezt azok számára üzenjük, akik megrögzött Carcassonne játszók! Akik pedig még nem próbáltátok, engedjétek meg, hogy dióhéjban összefoglaljuk a lényegét.

Egy lapka pakolgatós modern társasról van szó, amelyben Európa legnagyobb középkori várát, a francia Carcassone város erődjét építjük, mégpedig úgy, hogy ügyesen próbálunk helyezkedni és a legtöbb győzelmi pontot gyűjteni. A 2001-es év játékában egy tartományt fejlesztünk, mezőket, városokat, kolostorokat építünk, és segítségünkre lesznek az alattvalóink lovag, útonálló, paraszt vagy akár szerzetes képében.

A játék akkor ér véget, amikor valaki leteszi az utolsó területkártyát, és, ha rendelkezik még alattvalóval, ráhelyezi az utolsó alárendelt figuráját is. Ez az ünnepi kiadás minden meglévő és a továbbiakban megjelenő Carcassonne játékkal kompatibilis.

Szeretetteljes, együtt játszásban gazdag, nevetős ünnepeket kívánunk!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.