Nagy kártyások, egybegyűljetek! - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Nagy kártyások, egybegyűljetek!

Kis méretűk miatt bárhová magunkkal vihetőek, egyszerű szabályokat és pörgős játékköröket köszönhetünk nekik, mi az? Hát persze, hogy a kártyajátékok! Ha te is nagy rajongójuk vagy, gyere és olvasd el Top 5 kártyajáték válogatásunkat, amelyből biztosan találsz legalább egy ismerős kedvencet!

What do you meme?

Arató András addig élte a magyarországi nyugdíjasok megszokott életét, amíg egyszer csak mém nem lett belőle. Ez hozta meg 70 éves korára a világsztárságot, Hide the Pain Harold mém név alatt. És hogy miért mesélünk róla? Mert a What do you meme? kártyajáték megalkotója épp az a mémgyártó Instagrammer, aki a Hide the Pain Harold sorozatokat is létrehozta. Íme tehát egy játék, amit joggal magunkénak érezhetünk!

A mémőrület hullámát még mindig sokan sokféleképpen meglovagolják. Így jött létre a What do you meme? társas is, amelyben az interneten elhíresült képekhez, mémekhez kell a legjobb szöveget társítanunk. Minden körben zsűri dönti el, hogy melyik a legviccesebb mém szöveg.

A népszerű alapjátéknak már számos kiegészítője van, amelyek kötelezően lépést tartanak a legújabb mém kreációkkal!

Ha most még csak online osztogatod tovább a haveroknak a napi mém adagokat, mit szólnál ahhoz, ha ezeket a mémeket végre kézben foghatnád? Mondjuk mindennap? Ne is válaszolj, inkább kérdezd körbe a srácokat, hogy kinek van egy pakli What do you meme? játéka, mert nagyon kipróbálnád már!

Cards against Humanity

Ha fentebb bemutattuk a világ mémőrületének kártyajáték verzióját, akkor az Emberiség Ellenes Kártyákat sem hagyhatjuk ki a sorból, hiszen a fekete-fehér Cards against Humanity hangulatában igen megegyező a What do you meme? paklival, olykor viszont sokkal, de sokkal sötétebb humorú.

Szokatlan játék? Rendkívül!

Vicces? A könnyed is kicsordul majd, annyira!

Fekete? Nemcsak a csomagolása, a humora is ébenfekete!

Egy újabb felnőtt partijátékot hozunk, amelyben egy befejezetlen mondatra kell humoros válaszokat találnunk. De atyaég, milyenek közül válogathatunk! A játék magyar nyelvű verziónál maradva csak egyetlen példát merünk enyhén pironkodva leírni. Így szól a húzott félkész mondatunk: Egyetlen emlékem a tavalyi Orfűről… (a Fishing on Orfű egy könnyűzenei fesztivál Orfűn, a Pécsi-tó melletti Panoráma kempingben)

És pár random válaszkártya: Plutóniumos nyalóka, Semjén Zsolt, Vérfertőzés.

Mi ez, ha nem fekete humor? De sokan vagyunk, akik szeretjük, nem igaz?

Ha egy kis időre várakozó üzemmódba tennétek a szépre designolt, túlgondolt, fejlesztő játékaitokat, akkor vegyétek csak elő a Cards againt humanityt és malackodjatok egy picit!

Gypsy Fortune Telling Cards

Volt már valaki valaha igazi jósasszonynál? Valószínűleg kevesebben voltunk, mint ahányan gondolatban szerettünk volna, aztán mégis visszahúzott valami! A hitünk/hitetlenségünk, a józan eszünk, vagy a jövőtől való babonás félelmünk? De mindegy is ez most, hiszen szó sincs semmiféle mágiáról, csak egy pakli jóskártyával fogunk jövőt olvasni. Játékból.

A rendkívül kedvezményes árú pakliban egy több évszázados múltú jövendőmondás kultúrája elevenedik meg. Játékosan. A kártyákon fellelhető szimbólumok jelentését 6 nyelven, köztük magyarul írták a kártyákra, azonban üzenetüket minden kártyavetésnél más és más mondanivaló jellemzi. 

Vesd ki például az öcsédnek, hogy ha minden este ő szedi össze a játékokat 30 napon keresztül, akkor a nyáron egy fagyigyáros keresi fel terméke reklámarcának.

Vagy mutasd meg a nagyinak, hogy a kártyák állása szerint neked minden hétvégén palacsintát kell enned ahhoz, hogy 5 év múlva 5 idegen nyelven beszélj!

Esetleg idejében vesd ki kedvesednek, hogy ha továbbra is ragaszkodik a kötelező vasárnapi szülői ebédhez, jobban megnézve a vetett kártyákat, egy igéző szöszi alakját látod kirajzolódni belőlük. Ő lesz az, aki mindenáron le akar majd csapni téged kedvesed kezéről, ha… Nyugi, érteni fogja!

Tudjuk, tudjuk, csapnivaló jósok vagyunk, de a Gypsy Fortune Telling Cards pakliban a fentieknél sokkal jobb történeteket gyárthattok! Miért ne viccelődnétek a jövővel egy kicsit?

Doda Jóga

Hogy mi? Igen, teljesen szokványos, hogy kártyákra rajzolt jógapózokra tornázunk. Na jó, eddig talán nem, de a soron következő kártyapakli sorozattal már ez sem tűnik merész vállalkozásnak. Lássuk csak!

Van egy palki kártyánk, amit 6 és 99 kor között bárki játszhat, azaz amire bárki mozoghat. Mindegyik kártyán egy-egy illusztrált jóga gyakorlatsor van, olyanok, amelyeknek a Szülő és gyermek, Relaxáció és nyugalom, Fókusz és koncentráció, A természet ölén címeket adtak a gyártók.

Ezen különböző sorozatok lényege, hogy a jóga iránt érdeklődők a pózgyakorlás igazán élvezetes módját ismerhessék meg. A játék fejlesztése során az alkotók külön hangsúlyt fektettek az érthetőségre, ezért nem csak a pózok, hanem a végrehajtás egyes lépései is illusztráltak. Sosem volt ennyire gyerekjáték a jóga!

Gyakorold naponta ezeket az egyszerűséggel és humorral fűszerezett mozdulatsorokat. Meglátod, a játék nagyon gyorsan kedvet csinál egy jógamatrac beszerzéséhez!

Kapcsolj!

Szórakoztató és gondolkodtató játék következik, amit végre a gyerekek is játszhatnak!  A Kapcsoljban 49 rejtvény kártyát és 50 illusztrált szókártyát találsz, és feladatod összepárosítani ezeket. A játék végén egyetlen szókártya marad fedetlenül, amelynek a hátán egy kód szerepel. Ezt a kódot kell összehasonlítanod a megoldás kártyán található nehézségi szint kódjával. Ha a két kártya kódja megegyezik, megnyertétek az adott szintet és készen álltok egy nehezebbre. Ha nem, akkor sincs semmi gond, gondoljátok újra végig a kört, mert lehet, hogy pár rejtvény kártyát nem a megfelelő szókártyára helyeztetek.

Műveltség kihívás indul! Meg se álljatok az 5. nehézségi szintig!

Napestig sorolhatnánk és toplistázhatnánk a jobbnál jobb kártyajátékokat, akkor viszont elmaradna a saját felfedezéseitek öröme. Ha viszont étvágyat keltettünk a roppant praktikus és szórakoztató kártyajátékokhoz, már megérte ez az összeállítás! Szívesen várunk boltunkba, ahol személyesen is bemutatunk pár egyéb népszerű kártyajátékot is! Felcsigáztunk? Gyere kártyázni!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.