5 játék, amelyekről ódákat zengünk, ha kérdeztek - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

5 játék, amelyekről ódákat zengünk, ha kérdeztek

Minden játékunkat szeretjük, de vannak olyanok, amelyeket valósággal öröm nektek ajánlanunk. Nem tehetünk róla, egyszerűen lenyűgöztek bennünket! Ezekből hoztunk most ötöt, lássuk, hányat ismertek belőlük!


Verona Twist

A játék, amelyre Shakespeare is rákattanna! Olvassuk mindezt egy Gémklubos értékelésében, és mennyire igaz!  A kétszemélyes Verona Twistben dajkát és Capuletet alakítunk. Míg előbbi Romeó és Júlia találkozásait segíti, addig utóbbi állandóan a nyomukban van, és próbálja kideríteni, hogy a játékban levő 6 szereplő közül, melyik kettő álruhájába bújtak a szerelmesek.

Furfangos, okos döntések sora, átgondolt lépések halmaza dönti el, akárcsak a sakkban, ebben a játékban is az előre jutást: vagy elmenekülnek a fiatalok, vagy rájön a turpisságra Capulet.

Chiseled

Képzőművészetek iránt érdeklődők, figyelem! A Chiseled a ti játékotok! Versengő szobrászok vagyunk, akik egy nagy márványtömbből igyekeznek minél kidolgozottabb szobrot készíteni, elnyerve a kritikusok tetszését, nem mellesleg a bónuszpontok sem jönnének rosszul a játék során. A kártyapakk lesz a faragatlan szobor, a találomra felcsapott szerszámkártyák felhasználásával pedig igyekszünk megszabadulni a törmeléktől és a szoborcsoport különböző részein dolgozni. Mindegyik szerszám más-más tulajdonságokkal bír, különböző módon lehet vele dolgozni a márványon. Aki a legtöbb pontot gyűjti, az nyeri a játékot.

Párizs

Ahogyan az már a Kramer és Kiesling játékfejlesztő duótól megszokott, most is egy minőségi játékot dobtak a piacra, olyant, amelyben a játékosoknak alaposan meg kell fontolni minden döntésüket.

A Párizsban egy városépítő, gazdasági játékot köszönthetünk. Ingatlanbefektetőkként a 19. századi Párizs hat különböző kerületét építjük meg, a francia főváros legszebb, Belle Époque korszakában. Ebből a diadalmas menetelésből vesszük ki mi is a részünket azáltal, hogy a legimpozánsabb épületeket vásároljuk meg, és Európa legfejlettebb nagyvárosát építjük meg. Minél több épületet és bónuszlapkát szerzünk, annál közelebb állunk a győzelemhez. Párizs egy profin komponált játék, amely a jó időzítést, a taktikus húzásokat és az okos befektetőket díjazza.

Near and Far

Aki belekóstolt már az Arzium (a világ, amelyben a Near and Far is játszódik) kalandjaiba, folyamatosan visszavágyik oda.

A Near and Far társasjátékban minimum kettő, maximum négy vándor keresi Last Ruin városát, amely a legendák szerint egy, a legnagyobb vágyaikat teljesítő műtárgyat tartogat számukra. Vágyakból és telhetetlenségből természetesen nem lesz hiány! De vajon ez útjukat állja a nagy felfedezésben? Kövessétek a térképet, vadásszatok kincsekre, gyűjtögessetek élelmet és hasznos felszerelést a nagy útra, védjétek meg magatokat a banditáktól, és jussatok el végre a Romok városába. Hogy ott mi vár rátok, az maradjon meglepetés!

Scythe - Magyar kiadás

1920-at írunk. A gazdálkodás és háború, a megtört szívek és rozsdás fogaskerekek, az innováció és hősiesség korát. Az I. világháború sötét fellegei még Kelet-Európa felett lebegnek, ott, ahol a térség magára maradt lakóival, gazdag környezeti erőforrásaival. Ezt kiszimatolva számos közeli ország kivetette hálóját a városállamra, ám egy humánus szempontot mindegyikük szem előtt tart: a bekebelezés csak úgy lehet sikeres, ha a lakosság szimpátiáját elnyerve végzik. Innentől kezdve nekünk, a szomszédos birodalmak vezetőinek ügyesen kell manővereznünk: agresszívan fellépünk a többi, hódító birodalommal szemben, de a lakosság felé mindvégig a békés, segítő arcunkat fordítjuk. A nagy harc után vajon melyik lesz Kelet-Európa vezető birodalma?

A Jakub Rozalski által illusztrált és Jamey Stegmaier által tervezett Scythe számos Golden Geek díjat zsebelt be megjelenésekor (Év játéka, Év stratégiai játéka valamint Év legszebb játéka) és azóta is százezrek lelik örömüket a játékban.

Bár ötös listánk végére értünk, lenyűgöző, brilliánsan megkomponált játékaink sora korántsem ért véget. Addig is, amíg újra előrukkolunk pár játékkal, válasszatok kedvetekre a fenti válogatásból, vagy gyertek és hallgassátok meg ódánkat további, szívünknek kedves játékainkról. Biztosan tudunk majd nektek is segíteni!
Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.