Gyereksarok, avagy mit szeretnek a gyerekek játszani - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Gyereksarok, avagy mit szeretnek a gyerekek játszani

A gyerekekre nagyon jo hatassal vana  tarsasjatekA gyerekek fejlődésében fontos szerepe van a játéknak és játszásnak. Szülőként szeretnénk, hogy gyerekünk korának megfelelő játékok révén tanuljon és ugyanakkor szórakozzon is. Az alábbiakban felsorolunk pár kiemelt társasjátékot a kisebb korosztály számára.

Brainbox

A Brainbox egy világhírű, megfigyelőképességet és memóriát fejlesztő edukatív játéksorozat. Feladatunk 10 másodpercig tanulmányozni egy képet, majd helyesen válaszolni egy rá vonatkozó kérdésre. Betükről, számokról, környezetről kívánsz tanulni? Érdekel a mitológia és az állatvilág? Vagy az országok és városok mozgatják meg a fantáziád? A tucatnyi cím között biztos találsz számodra megfelelő játékot.

Dobble

A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

Cortex

Cortex játék: Cortex egyik jelentése "agykéreg". Ez nagyon jól mutatja a játék lényegét. Ebben a játékban bizony nem a szerencsédre, hanem az agyadra, gyorsaságodra, megfigyelésedre, memóriádra és egyéb képességedre lesz szükség! A játék egyik különlegessége a tapintható lapok – persze, minden lap tapintható, de: olyan lapokról van szó, amelyeken különböző dolgok textúráját szimulálták a készítők: kosárlabdáét, moháét stb., és ezeket kellene tapintás alapján felismerni (értsd: vannak szőrös és érdes lapok). Gyerekeknek fejlesztő játék, felnőtteknek pedig partijáték, ami garantáltan megmozgatja az agyad minden részét.

Halli Galli

Egy fergeteges gyümölcspartira hív meg titeket a Halli Galli. A dobozban található kártyák gyümölcsökkel vannak tele, ezeket csak akkor ajánljuk hogy elővegyétek, amikor már ettetek valamit. Az étvágygerjesztő gyümölcsökből több darab is szerepel egy lapon, ami azt jelenti hogy a játék során nagyon figyelmesen kell számolnotok. A gyorsaság és a számolás alkotja a Halli Galli fő részét.

 

---

 

Más játék érdekelne? Keresgélj a Gyerekeknek kategóriában.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.