Gyors túlélőcsomag Catan imádóknak - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Gyors túlélőcsomag Catan imádóknak

Azokra a nehéz napokra, amikor elfogy az utolsó „Catan telepesei” is!

Mindenki mást, máshogyan és más „erővel” játszik. Van, aki a szerencséjét, és van, aki a gondolkodását próbára tevő játékokat részesíti előnyben. Aki pedig igazán társasjáték őrült, annak mindkét típusú társastól roskadozik már a polca!

A Catan telepesei kétségkívül az utóbbiak, a stratégiai gondolkodást igénylő társasok sorát bővíti. Lebilincselő időtöltés, hosszú órákon át tartó kihívás és taktikázás kíséretében. Ez az oly népszerű Catan játékok alapja, és nem véletlen, hogy karácsony előtt ez az egyik első játékunk, amelyet felvásároltok kedves rajongók.
Csüggedni azonban semmi okuk a többieknek sem, hiszen a Catan számtalan egyéb verziója, vagy alternatívája megtalálható boltunkban. Ebben a cikkben arra törekedtünk, hogy a legjobb alternatívákat gyűjtsük össze mindazok számára, akik rongyosra játszották már régi Catanukat, vagy akik még nem döntötték el, milyen egyéb, Catanhoz hasonló stratégiai játékkal színesíthetik a téli, ünnepi estéket!

Carcassonne

Általában a Catannal együtt említik, nem véletlenül, hiszen hazánkban is nagy Catan és Carcassonne bajnokságokat rendeznek. A Carcassonne pontozó pályával, meeple bábukkal és terület lapkákkal érkezik a csomagban. Játékosként az a feladatunk, hogy királysági területeket hozzunk létre, és igyekezzünk minél több tartományt kiépíteni, befejezni. De melyik terület minősül befejezettnek? Az, ahol az útszakasz mindkét végét kereszteződés, kolostor vagy városrész zárja le, és az az út, amelyik visszatér önmagába. Izgalmas építő, stratégiai játék, amelynek egyértelműen helye van az otthoni gyűjteményben!

Century: A kelet csodái

A kelet csodáiban már a játékpálya is merőben érdekes, hiszen hexagonokból épül fel. Távol-Keleten járunk és fűszerekkel kereskedünk azokon a szigeteken, ahová elhajózunk. A játékban nincs szerencsefaktor, nem dobunk kockával, így végig a stratégiai gondolkodásunkra építkezünk. Minőségi komponensek, modern design és gördülékeny játékmenet jellemzi A kelet csodáit, amelyet minden Catan imádónak ajánlunk szeretettel! Kellemes utazást hozzá!

Stone Age: Jubileumi kiadás

Kőkorszakbeli emberek vagyunk és igyekszünk túlélni, ami valljuk be nem egyszerű feladat, hiszen rajtunk kívül számos törzstag ugyanerre hajt. Vadásznunk kell, kunyhókat építenünk és tüzelőt gyűjtenünk a hidegebb hónapokra. De egy ilyen zord környezetben is képesek leszünk fenntartani népünket és biztosítanunk a fejlődését? Könnyed stratégiai játék, amelyben törzsünk tagjait kell dolgozni, vadászni, gyűjtögetni küldenünk és etetnünk, ami pedig még tovább nehezíti a játékot. Közepes komplexitású társas, kiváló következő lépcsőfok a Catan után.


De hogy ne hagyjunk teljesen Catan nélkül senkit, lássunk röviden pár önálló, Catan alapjátékot!


Catan Csillaghajósok
Képzeljétek, egy új technológiának köszönhetően elhagyjuk a Naprendszert! Új, erőforrásokban gazdag bolygórendszereket és kereskedőket fedezünk fel! A Föld kezdetben ellát nyersanyagokkal, de növelnünk kell nyersanyagtermelésünket, hogy fejleszthessük űrhajóinkat és űrkikötőket építhessünk. A galaxis mélyére vezető utunk során űrkalózokkal kell megküzdenünk, és váratlan kimenetelű, izgalmas találkozásokban sem lesz hiányunk! Hangulatosan illusztrált elemekkel, szépen megalkotott új figurákkal és változtatható játékfelépítéssel vár a Catan Csillaghajósok játék.


Catan: Az inka birodalom felemelkedése
A 15. században járunk, az Inka birodalmat építjük és törzseinket fejlesztjük. Áruinkat (hal, kokacserje és toll) igyekszünk minél jövedelmezőbben becserélni. Úthálózatokat építünk és harcművészeti szintünket fejlesszük. Amikor az első törzseket sikerre vezettük, átvesszük a következő törzs vezetését, amit szintén addig fejlesztünk, míg elérik a legmagasabb szintet. Majd megkezdjük a harmadik törzs fejlesztését. Csakis így fejlődhet igazán hatalmassá inka birodalmunk! Aki a harmadik törzsét elsőként vezeti sikerre, az nyeri a játékot. Veszíteni nem tudok, ez egy kicsit a ti játékotok is! 


Catan: Trónok harca, Az őrség testvérisége
Az Éjjeli Őrség Testvérisége játékban te alakítod a vezető szerepét. Feladataid közé tartozik a Fal védelme, az Adományokból felépített települések működtetése és az Éjjeli Őrség fenntartása. Egy óriási akadállyal kell azonban szembenézned, és azok az egyre nagyobb számban feltűnő vadak, amelyek át akarnak törni a Falon. Ezért a Falad védelme még nagyobb odafigyelést és erőt igényel tőled és bajtársaidtól. Őreid vajon képesek lesznek szembeszállni a hordákban felbukkanó vadakkal? Végezd el jól a feladatod, védd az Adományt, és légy te az új parancsnok! Ígérjük, izgalmas kalandra vállalkozol!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.