Tökéletes társasjáték ajándékok gyerekes családoknak - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Tökéletes társasjáték ajándékok gyerekes családoknak


Ha valakik, akkor a gyerekek a társasjáték kedvelők igazán kivételes célcsoportját alkotják. Szinte bárhová magukkal viszik kedvenc játékaikat, és nagy komolysággal magyarázzák társaiknak a szabályokat. Éppen ezért ma a kicsiknek mutatunk be néhány játékot, amelyekkel nemcsak ők, de gyereklelkű, játékos felnőtt szüleik is elmerülhetnek a szórakoztatóan fejlesztő játékok birodalmában.

Tetrace – Az új életre kelt Tetris!
Játszd anyuval, vagy apuval, a Tetrace garantáltan mindkettőtöket gondolkodóba ejt majd. Lesznek hozzá dobókockák, kis táblák, fa karikák és színes tetriszek. Nem kell egyebet tenned, mint a dobott kockák jelzései szerint elhelyezni a fa karikáidat saját tábládon, és kezdődhet is a móka: tedd le mindegyik tetrisz elemet a tábládra. Nem lesz mindig könnyű, de nem is lehetetlen ez a kihívás! Ha szereted törni a buksidat és örülni a némi „izzadsággal” megszerzett győzelemnek, akkor ez a te játékod! Szurkolunk neked!

Hová bújtál, katica? – bogárgyűjtő kalandra fel!
Hogy az egészen picikhez is szóljunk, itt egy kedves kis játék, amit már a kisokos háromévesünkkel is játszhatunk. Egy kártyajáték, amelyben bogárkák, fűcsomók és akciókártyák vannak. Célunk, hogy összegyűjtsünk és az éhes madárkák elől elbújtassunk 4 bogárkát a fűcsomók alá. Igen ám, de több bogárka is van, és míg a katicát már a legkisebb fűcsomó is elrejti, addig a krumplibogárnak a közepes, a szarvasbogárnak azonban csak a legnagyobb fűcsomó nyújt védelmet. Zavartalan kis játéknak tűnne, ha nem lennének azok a fránya akciókártyák, amelyeket kijátszhatnak ellenünk. Ilyen egy olló, amivel a játékos társunk levág a fűcsomónkból, így a bogárkánk már nem tud elrejtőzni. A jó hír azonban, hogy amint összegyűjtöttél 4 bogarat, meg is nyerted a játékot!

BrainBox – Első betűk
Kiváló oktató kártyajáték ovisoknak, akiket a betűtanulás első lépéseiben segíti. Képességi szinttől függően improvizálhatunk új szabályokat. A lényeg, hogy húzz egy kártyát és jegyezd meg mindazt, amit rajta látsz. Majd fordítsd meg és válaszolj a hátoldalon levő kérdésre. Itt a szülő rákérdezhet a látott tárgyak kezdőbetűire, vagy csak a kicsi memóriájára alapozva felsoroltathatja a megjegyzett tárgyakat. Ha jól válaszoltál, megtarthatod a kártyát. Ha elvétetted, sebaj, a következő körben sikerülni fog, de sajnos a sikertelen körben vissza kell raknod a kártyát. A győztes az lesz, aki a legtöbb kártyát összeharácsolta! Fejleszd gondolkodásodat és ismerkedj játékosan a betűkkel!

Megvagy! – Logikázz és taktikázz! 
Megfigyelőképesség, gyorsaság és reakció - ezek a tulajdonságok aranyat érnek ebben a játékban! Ha ezek mellett még a taktika kis- és nagymestere is vagy, nincs kétség, nagy eséllyel te nyered a Megvagy logikai játékot!
Na de mi is a feladat? Minél gyorsabban ki kell raknod a játéktáblát. Koncentrálj, légy ügyes, és a dobókockákon levő tulajdonságok alapján tedd egymás mellé a háromszögeket. Ki lesz a leggyorsabb, ki ismeri fel a hasonlóságokat? Erre mi is kíváncsiak vagyunk! Hajrá!

Föld körüli utazás gyermekeknek – Készen álltok?
Ha ezt a játékot választod, igazán vidám és tanulságos Föld körüli utazásban lesz részed, amelynek során több kérdésedre is választ kapsz. Tudod, azokra a kérdésekre, amelyeket olyan sokszor felteszel anyunak vagy apunak. Tudd meg, hol van az Eiffel-torony, hol élnek a jegesmedvék, hol állnak a piramisok és még sok más érdekességet. Megismerkedhetsz a világ híres építményeivel, városaival, országaival, népeivel és azok szokásaival. Hatéves elmúltál? Ragad kézen szüleidet, a nagy tesót és utazzátok körbe a Földet a nappaliból!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.