Pörgős játékok iskolai szünetekre

Pörgős játékok iskolai szünetekre

Szünidő, ünnep. Amikor végre tényleg csak a pihenésé és a játszásé a főszerep. Gyerekek, felnőttek kedvenc periódusa. És vannak ennek az időszaknak kellékei is, amelyek szórakozással fűszerezik az együttlét örömét. Naná, hogy a társasokról beszélünk már megint! Most épp a szünidőt még emlékezetesebbé tevőkről! Skubizzátok csak!

Spicy

Remek blöffölős partijáték ázsiai külsővel! Hozzávalók: egy pakli kártya és jó pár gyakorlott pókerarc. És indulhat is a füllentés!
A Spicyban nagymacskák klánjaiként versenyzünk egymással abban, hogy ki bírja jobban a csípőset.

Hat lappal a kezünkben kezdünk, és a legelső játékos képpel lefordítva letesz egy lapot, majd 1-3 érték között megnevez egy fűszert, pl.: waszabi három. A soron következő játékos letesz egy új kártyát a korábbi fűszer nagyobb értékű bemondásával, pl.: waszabi négy, vagy passzol és húz egy új lapot. Eközben persze röntgeni pontossággal figyeljük egymás arcának árulkodó jeleit, és próbáljuk kitalálni, hogy ki blöfföl. Ha valaki gyanakszik valakire, azaz, azt gondolja, hogy az adott játékos az értéket, vagy a fűszert csak blöffölte, akkor felfordítja a gyanús játékos lapját. Ha a gyanú beigazolódik, a kihívó nyert.

Amennyiben egy játékosnak az összes kártyája elfogyott, kap egy trófeát, majd újra húz 6 lapot. A játék akkor ér véget, amikor valaki elnyer két trófeát, vagy mindhárom trófeát begyűjtöttük, illetve ha osztás során valakinek a kezébe kerül a világvége kártya, ami szintén a játék végét jelenti. Vigyázz, ez a játék tényleg csípni fog!

Ligretto

A Ligrettóban a főszerep a gyorsaságé! Roppant egyszerű a dolgunk: kapunk 10 kártyalapot négy különféle színből (piros, sárga, kék, zöld), és az asztal közepén egyszerre kezdjük felépíteni számsorrendben a megfelelő színű sorokat. Alapszabály: minden sor kizárólag egyessel kezdődhet, és színre színt kell tenni. A cél, hogy mihamarabb elfogyjon az összes lapunk. Ha ez megtörtént, azt kiáltjuk Ligretto!, és befejeződik a játék.

A kártya verziók mellett, van már Ligretto dominó és kockajáték is. Meglásd, bármelyik kirándulást, ünnepet, utazást feldobják majd!


Kwatro

Gyufás skatulya méretű játék, mégis hosszú órákon át újra és újra le tud kötni mindenkit a családból!

A pakli kártyáin különböző színek (kék, zöld, piros sárga), mintázatok (háromszög, négyzet, kör, kereszt) és értékek (1-4) kombinációja, plusz két Joker lap látható. Egy kártya véletlenszerű felcsapása után minden játékos 4-4 lapot kap.

Saját körödben vagy eldobsz a lapjaidból, majd húzol annyit, hogy újra négy kártya legyen a kezedben, vagy leraksz 1-4 kártyát oldalszomszédosan, folytatva egy már lent lévő kártya sorát. Na de hogyan? Egy sorban a fent említett 3 kártya tulajdonságot megvizsgálva, a lapok vagy valamiben megegyezőek, vagy mindenben különbözőek kell, hogy legyenek. Nem biztos, hogy érted elsőre? Terítsétek ki a kártyákat, rögtön megérted!

UNO kártyák

Ki nem ismeri az UNO kártyákat? Nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb kártyajátéka, hiszen amellett, hogy rendkívül egyszerű, nagyon pörgős és mindenkinek meghozza a kedvét egy gyors körre. Vagy kettőre…, aztán a harmadik után már minek számolni?!

Egy a lényege immár 50 éve: szabaduljunk meg elsőként az összes, kezünkben lévő kártyától úgy, hogy csak a közös pakli tetejéhez illeszkedőt tehetjük le. Ha megvagyunk, ne felejtsük azonnal bekiáltani, hogy “UNO”, különben az irigykedő játékostársak érvénytelennek nyilvánítják a győzelmünket!

Igen, ennyire egyszerű az egész! Ezért is annyira népszerű!

Gólkirály

Sok a fociőrült a családban? Akkor fiús apák, itt egy tökéletes játék a vakációra! Költöztessétek át a focipályát a szobába, ahol most kártya lesz a labdátok!

Ez a játék sok mindenben emlékeztethet az Unóra, így ha közben Uno rajongók is vagytok, gyorsan a következő nagy kedvencetekre találtok a Gólkirályban.

Játszd ki a csatár kártyát, és lőj győzelmet érő gólokat, vagy legyél szigorú bíró és érvénytelenítsd a gólt, védekezz ügyesen, esetleg gyűjts bónuszokat, hogy a végén te nyerd meg ezt az izgalmas focimeccset! Öt gól. Csupán ennyit kell elérned a győzelemért! Na jó, de azt valódi izgalmak árán!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.