Tanuljuk együtt játszva a formákat! 5 geometriai játék gyerekeknek

Tanuljuk együtt játszva a formákat! 5 geometriai játék gyerekeknek

 

A gyerekek és a geometriai formák kapcsolata hamarabb elkezdődik, mint azt gondolnánk. Ennek a kapcsolatnak, a formák felismerésének fejlesztésére létrehozott játékokkal remekül megerősíthető az iskolai írástanulás például, amikor is a gyerek kirobbanó örömmel ismeri fel a karikára hasonlító O betűt, a háromszög képét mutató A betűt stb. Az alakészlelés fejlesztését tehát már egészen kiskortól érdemes elkezdeni. Mi most erre mutatunk pár egyszerű, a Játszmán beszerezhető játékot.

Leporelló Formák – A tipegők első formaismerkedős játéka

Adjuk oda az egyévesünk kezébe a Leporelló Formákat, hiszen minél többet nézi, forgatja a könyvet, látszólag céltalanul, annál inkább felismeri majd a feléje gurított szivacs gömb vagy négyzet alakú labdát, vagy anyu karácsonyi kekszformáit, majd a jelzőlámpán villogó színes köröket, és így jut el lassan a bevezetőben említett betűkig.

Állatok és formák – Helyezd be a hiányzó formát kedvenc állatkád testébe!

Már 2 éves kortól játszható ez a 12 darabos tartós kartonlapokból készült formafelismerő játék, amelyben azonos színű állatok testébe kell belepászítani az oda tartozó azonos színű alakzatokat.

Nagyon fogják élvezni a kicsik, hiszen egyszerre tanulják meg vele a színeket, a formákat és a kedvenc állataikat! Egy kávé idejéig biztos lefoglalják magukat vele! J

Magna-Tiles Glow in the Dark – A sötétben világító formák lenyűgöző világa

Íme, a világ legjobb mágneses építőjátékaként számon tartott Magna-Tiles, és annak különleges, LED fénnyel ellátott verziója! Készíts egyedi alkotásokat a 16 részes mágneses formakészlet segítségével, majd kapcsoltasd le apuval a villanyt, és csodáld meg ragyogó művedet! Képzeld, már 3 éves kortól játszhatod!

Geomag Supercolor Panels – Mágneses építőkészlet iskolásoknak

A Geomag Color termékcsalád pillanatok alatt bevezeti nyolcévesedet a mágneses erők lélegzetelállító világába, miközben serkenti a kreativitást és a logikus gondolkodást. A formák változatossága és alakíthatósága lehetővé teszi a szerkezetek folyamatos megújulását. Többek közt ezért sem tudod megunni a Geomag Supercolor Panels sokadik építését sem! Remekműved készítéséhez csupán a képzeletedre lesz szükséged!

 

Formafogó – Fogd a formád és nyerj!

Talán a legkomplexebb mindezen geometriai játékok közül a Formafogó, amely egyszerre fejleszti a gyerekek megfigyelőképességét és reflexeit. Ehhez pedig csak kártyákra lesz szükségük, mégpedig a Formafogó választó- és képes kártyáira. Előbbieken egy színes forma, utóbbiakon egy ábra (ember, állat, tárgy) található, amely különböző színű alakzatokból, formákból tevődik össze.

Az 5+ éves gyerekeknek szóló Formafogó három verzióban is játszható. 

Első verzió: kis játékosainknak meg kell találniuk azt a színt és formát, amely a leggyakrabban előfordul a kihúzott képes kártyán.

Második verzió: megtalálni azt a színt és formát, amely egyáltalán nem fordul elő a képen.

Harmadik verzió: megnevezni a képes kártyán látható ábrát.

Izgalmas és gyors játék, amelyre mindenképp gyűjts be pár ovis/sulis társat! Persze csak a házi elkészítése után!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.