Utazol, nyaralsz? Íme 4 tökéletes játék ezekre az alkalmakra!

Utazol, nyaralsz? Íme 4 tökéletes játék ezekre az alkalmakra!

Te is annyira szereted a társasokat, hogy kirándulásaidra, utazásokra is magaddal viszel párat a legkisebbekből? Akkor most kiderül, hogy ebben az ajánlásunkban mutatunk-e számodra újdonságot, hogy válogatásunkkal eltaláltuk-e az ízlésedet. Mert ugye azt tudjuk, hogy a SOLO, UNO, DOS kártyajátékokon túl is vannak kis méretű, ám óriási szórakoztató élményt adó játékok? Ezekből mutatunk most négy jelöltet!

Utazd be a világot a Matchify: Utazóval

A Matchify számos verziója közt találunk utazósat is, így, ha csak a közelben is nyaraltok, ezekkel a kártyákkal az egész világot körbeutazhatjátok! Hogyan?

A játék menete: a soron lévő játékos egyszerre két kártyalapot húz két egymás mellett elhelyezett pakliból. Feladata, hogy a húzott kártyalapokon megtalálja az országok nevezetességeiről, jellegzetességeiről készült képek, szimbólumok párját, például, az Eiffel torony párja Párizs lesz, a kimonóba öltözött ember párja pedig a japán zászló. A játékot az nyeri, aki a legtöbb párt találja meg a lehető leggyorsabban.

Tedd próbára a figyelmed, a gyorsaságodat és a nemzetekről szerzett tudásod! A Matchify: Utazó egy bármilyen utazást és családi kirándulást feldobó, szórakoztató kártyajáték!

Tucano, a trópusi gyümölcsevő madár

Ebben a kártyajátékban a Brazíliában őshonos tukán madarunknak gyűjtjük a trópusi esőerdő gyümölcseit, de vigyázzunk, nem mindegyik lesz annyira ízletes a végén, akarjuk mondani, nem mindegyik ér úgy és annyi pontot, amennyit szeretnénk.

A játék menete: három kártyát lehelyezünk három oszlopba, és körünkben ezek közül kedvünkre választhatunk egy-egy oszlopot. Így gyűjtjük a kártyáinkat, a 3 oszlopot pedig mindig feltöltjük, újabb 3 darab kártyát húzva a pakliból. A legtöbb kártya gyümölcskártya, amelyeken különböző pontszámok találhatók, a játék végén ezeket kell majd kimatekoznunk. És ebben rejlik a Tucano izgalmas világa. Attól függően, hogy melyik gyümölcskártyából hányat gyűjtöttünk, lehetnek plusz és mínusz pontjaink is.

Gyors, 15 perces kártyajáték, amelyből garantáltan kettő is elkel egy nagy fős kiránduló társaságban, annyira rá lehet kattanni az ízére, egyszerűségére, pörgőségére.

Ki20tuk! – Te kihúzod húszig?

Tudtad, hogy 20-ig elszámolni van, hogy nem is olyan egyszerű? Főleg egy fergeteges nyaralós estén a barátokkal vagy a családdal Ki20tuk!-at játszva!

Ez egy kooperatív partijáték, amelynek célja, hogy társaiddal közösen elszámoljatok újra és újra egytől húszig. Amíg be nem kavar egy különös szabály… Az ötös jön, vagy tapsolni kell, tizenegynél kell kopogni vagy tizenötnél? Vajon nektek sikerül?

Jöhet egy kis Fröccs?

Akkor csináljuk meg magunknak!  A Fröccs kártyajátékban kocsmahősök vagyunk, akik poharakat vásárolunk, amelyeket bor és szóda keverékével töltünk meg, így készítünk eladásra finom nyári fröccsöket!

A játék menete: egy körben az alábbi 4 akció közül választhatunk kettőt: 1. poharat vásárolunk, 2. fröccsöt adunk el, 3. húzunk két lapot, 4. leteszünk annyi lapot, ahány poharunk van. A játék dinamikája ezeknek az akcióknak a kijátszásában rejlik. Szórakoztató kiegészítésként pedig keresztbe tehetünk (szivató lap) és be is mutathatunk (bemutató lap) valakinek a játék során.

És bár ittasak nem leszünk a játéktól, a végére egy finom fröccsöt biztosan megkívánunk!

Sárgamuskotály, Szürkebarát, vagy Zöld Veltelini lesz a kedvenc fröccsborod? Taktikázz, szúrj egy kicsit ki a többi kocsmahőssel, és légy a játék végén te a Fröccskirály!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.