3 kooperatív játék a nem versengő napokra

3 kooperatív játék a nem versengő napokra

Igazi csapatélményre vágysz? Egyszerű a recept hozzá: szerezz be pár együttműködést fejlesztő társasjátékot otthonra! Elvégre a közös siker hangosabb és erőteljesebb, igaz? A közös kudarc meg valahogy mégiscsak elviselhetőbb, nem gondolod? Szó, mi szó, a kooperatív játékokat a nem durván versengő játékosoknak találták ki, és kiemelt helyük van minden társaságot összerázó, közösséget egybe kovácsoló, csapatmunkát finomító foglalkozásokon. Korábban már mutattunk nektek pár kooperatív játékot, most három újabb kedvencet hoztunk el, ismerkedjetek meg ezekkel is!

 

Magic Maze - Fogd és Fuss

Ha azt mondjuk, hogy segítünk belépni egy plázalabirintusba, ahonnan 3 perc alatt minden nektek tetsző dolgot kihozhattok, benne vagytok a buliban? Na jó, nem épp etikus módon juttok hozzá a javakhoz, de hát ez ugye csak a játék kedvéért van így!

A Magic Maze - Fogd és fuss kooperatív játékot szintén csendben, beszéd nélkül fogjátok játszani. Bábukat irányítotok közösen, de mindenki csak előre meghatározott irányba. A többiek maximum a „Csinálj már valamit” bábu lehelyezésével kommunikálhatják az aktuális bábut mozgatni tudó társuk felé, hogy ő kell most egy okosat lépjen. És hogy mi a közös cél? Kifosztani a helyi plázát, kérem!

Menni fog ez az abszolút szórakoztató csínytevés? Ne feledjétek, 3 percetek van rá!

Aktív játék, gazdag szimbólumrendszerrel, nagyon aktív játékosoknak!

 

Unlock!

A szabadulószobák szerelmesei üdvrivalgással fogadták az Unlockot, ami 2017-ben megérdemelten elnyerte Az év játéka címet. Dobozát felnyitva három különböző „szobába” csöppenünk, ahonnan kevesebb, mint egy óra alatt kell kijutnunk. A játékhoz egy Androidon és iOS-en egyaránt elérhető, ingyenes applikációra lesz szükségünk. Ez az app lesz a szigorú játékmesterünk!

És hogy milyen kalandot tartogat a három szoba?

  1. kaland: Játékostársainkkal egy titkos laboratóriumban találjuk magunkat, ahol egy rejtélyes szérumot kell megszereznünk. Ehhez azonban jó pár rejtvényt meg kell oldanunk.
  2. kaland: Meg kell állítanunk a gonosz Noside professzort tervei megvalósításában, ő viszont nem adja könnyen magát és komoly akadályokat gördít elénk. Ha ügyesek vagyunk, egy lépéssel előtte járhatunk!
  3. kaland: A milliárdos antik gyűjtő Dr. Goorse szigetére érve túl kell jutni a szigeten elrejtett csapdákon. Sikerülni fog?

Egytől egyig nagyon jól kitalált feladványokat tartogató, vizuális és logikai készséget megkövetelő, és azokat csodás módon fejlesztő játék az Unlock!.

Szabadulószoba fan vagy? Akkor ezt a játékot muszáj beszerezned!

 

The Mind - Érezz rá!

Egy játék, amelybe a pszichológiai játékok kedvelői azonnal beleszerettek, a partijátékosok pedig egyáltalán nem értik, hogyan kerülhetett be a The Mind 2018-ban a három legjobb társasjáték közé.

Mindkét tábort megértjük, hiszen a szabályában sík egyszerű játékban (számkártyákat kell kijátszani növekvő sorrendben) abszolút a megérzéseinkre kell hagyatkoznunk. Beszélni nem beszélhetünk, titkos jeleket sem adhatunk egymásnak, csupán az intuíciót segítségül hívva, kooperatívan kell szinteket teljesítenünk.

Ha szeretitek a nagyobb nyomokban pszichológiát tartalmazó játékokat, akkor a The Mind-Érezz rá! társast egy roppant izgalmas, egymást átröntgenező módon megfigyelős játéknak fogjátok kikiáltani. Vagy szeretni fogjátok, de nagyon, vagy utálni, de javasoljuk, hogy adjatok neki egy második esélyt, mert már sokunkat levett a lábáról! ;)

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.