3 LEGO a gyerekek fejlődéséért

3 LEGO a gyerekek fejlődéséért

“Leg godt!”, azaz “Játssz jól!” áll a dán eredetű LEGO néven világhírűvé vált kifejezés és játék mögött. Az egymásra épülő, képzeletünket szárnyalásra késztető színes kockák már 1932-ben elindultak világhódító útjukra, és mind a mai napig kicsik és nagyok alapjátékaként köszönnek vissza a legtöbb családban.

LEGO Duplo

Az 1-3 évesek játékaként a LEGO Duplo sorozatok nagyobb és kevesebb kockaelemekből állnak, és kiválóan fejlesztik az egészen picik és ovisok kreatív és finommotorikus képességeit. Remek szerepjáték ez a kicsiknek, hiszen pilóták, mozdonyvezetők, űrhajósok, motoros rendőrök és orvosok is lehetnek egy-egy LEGO Duplo megépítésekor.

Ha egy igazán fejlesztő játékot szeretnél tipegődnek, a LEGO Duplóval biztosra mész!

LEGO Friends

Az ovisoknak és kisiskolásoknak szóló LEGO Friends már több és apróbb darabokat is tartalmaz, és olyan megépíthető témaköröket, mint szörfpark, iskola, lovaglóközpont, mobil divatüzlet, aquapark, pláza, űrakadémia, kávézó és több száz másik helyszín és tematika.

Kistesó nagytesóval együtt játszhatja, hiszen mindkettőjüknek lesz bőven építenivaló, így aztán a csapatmunkát is kipipálták arra a pár órára!

LEGO City

A LEGO City az a játék, amelyet sokszor a szülő jobban vár, hogy játszhassa, mint a gyerkőcök! A komplexebb, többelemes sorozatban találni tűzoltó állomást, gördeszkaparkot, családi házat, mentőhelikoptert, lakókocsit, kutatóbázist a Holdon és hasonló komolyságú tematikákat.

A LEGO Cityhez jó, ha már iskolás korú a gyerekünk, és onnantól egészen nyugdíjas korig teljes nyugalommal és önfeledt örömmel játszhatjuk!

Évtizedek óta a LEGO egy biztos és megunhatatlan játéknak maradt meg mindannyiunk fejében. Ezzel az építőjátékkal kicsik és nagyok órákig képesek játszani. Kockáinak egyszerűségében és kompatibilitásában rejlik valódi ereje, örök népszerűsége.

Egy igazi, korfüggetlen játék, amely irányítja, fejleszti mindannyiunk képzeletét, kisgyerekek pedig egy-egy LEGO játékban megismerkednek a való világ egy apró szeletével. Összeillesztésük mozgáskoordinációt és térbeli látást igényel és fejleszt, a közös legózás pedig minden esetben egy csapatjáték, amely együttműködésre és kommunikációra késztet.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj hetente újdonságainkról, még több hasznos információról és tanácsról, hogy a legmenőbb játékokkal lephesd meg a kicsiket és nagyokat!

 
Ezek a blogcikkek is érdekelhetnek:
Hogyan válasszunk jó társast gyerekeknek?
A legmenőbb mágneses játékok gyerekeknek
Tanuljuk együtt játszva a formákat! 4 geometriai játék gyerekeknek
Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.